kawan..ada makan kawan ada bukan kawan... pendek kata macam2 jenis dan tabiat orang menjadikan kawan itu tidak semudah dan seperti yang dijangkakan.. sahabat pula adalah suatu yang berbeza... Jadi jom kita singkap jenis-kenis kawan di dalam kehidupan seharian kita...

1. Kawan Chipsmore 
kawan macam ni sekejap ada, sekejap tak ada. Hairan juga dia pergi mana. Kena tangkap dengan bunian ke?

2. Kawan Buaya
dia ni macam buaya.. suka makan orang.. mean kawan makan kawan...
3. Kawan Perfume
Time wangi je dekat dengan kita, time busuk menjauh *time senang ada dengan kita, time susah dia hilang.

4. Kawan Pisau
Mulut dia tajam mengalahkan pisau sampai kita pun takut nak cakap lebih-lebih dengan dia.
5. Kawan Coklat
adeh! mulut dia manis gila mengalahkan coklat. Dia pakai ilmu apa?

6. Kawan Kayu
Dia ni tunggul. Orang cakap apa pun dia buat derk je.

7. Kawan Span
Lembut. Seorang yang sopan-santun. Memang lembut tahap gaban. Suara pun ayu je.

8. Kawan Duri
Dia ni suka sakitkan hati kita so, dia ni adalah salah satu dari spesies duri di dunia.

9. Kawan Kaunseling
yang ni jenis kerja dekat Jabatan Kebajikan kut. Semua benda dia nak tahu. Adeh!

10. Kawan Ibu 
Sebijik macam ibu kita! selalu ada tika kita susah dan senang. Kawan macam ni la yang semua orang nak...
- See more at: http://selongkar10.blogspot.my/search?updated-min=2010-12-31T08:00:00-08:00&updated-max=2011-12-22T19:51:00%2B08:00&max-results=50&start=10&by-date=false#sthash.t2Qqobyt.dpuf

G+

Anda baru saja membaca artikel tentang 10 Jenis-Jenis Kawan Di Sekeliling Kita..!!!. Jika Anda menyukai Artikel di blog ini, Sila masukan email anda dibawah ini untuk berlangganan secara percuma denagn email, Anda akan mendapat kiriman artikel terbaru dari Suara Buruk
feedburner

0 comments:

Post a Comment

Suara Buruk © 2014. Blog Suara Buruk dibangunkan untuk tujuan perkongsian berita terkini, info-info menarik, gosip-gosip terkini, ilmu pengetahuan dan pelbagai lagi. Powered By Blogger