Oasis padang pasir yang indah Huacachina. Penempatan yang dibina di sekitar tasik semula jadi dan dikelilingi oleh bukit-bukit pasir yang beberapa ratus kaki tinggi, Huacachina kelihatan jauh di luar Sahara , tetapi pada hakikatnya hanya satu jam dari pantai Pasifik. Huacachina telah lama menjadi destinasi pelancongan untuk keluarga kaya dari bandar berhampiran di Ica, dan akhir-akhir ini menjadi destinasi utama untuk sandborders yang mengembara dari seluruh dunia untuk mendaki puncak.

Oasis ini pada asasnya dipenuhi resort dan restoran di sekitar lagun biru-hijau dikelilingi oleh bukit-bukit pasir yang besar, dengan penduduk tetap sekitar 100 orang, yang bergantung sepenuhnya kepada pelancongan.

Penempatan ini berkembang di tahun 1940-an dan 1950-an sebagai percutian untuk golongan elit Peru dan mula terkenal melalui kempen promosi pelancongan di tahun 1990-an. Hari ini ia adalah syurga pengembara dan tujuan utama bagi Luncur Pasir dan dunebuggy. Tetapi pelancongan adalah tertumpu di lagun.

Dipanggil "Oasis of America," Huacachina adalah salah satu daripada beberapa oasis yang tinggal semula jadi di Utara dan Selatan Amerika.


Kredit photo:dairishare

G+

Anda baru saja membaca artikel tentang 12 GAMBAR:KEINDAHAN TASIK DITENGAH-TENGAH PADANG PASIR. Jika Anda menyukai Artikel di blog ini, Sila masukan email anda dibawah ini untuk berlangganan secara percuma denagn email, Anda akan mendapat kiriman artikel terbaru dari Suara Buruk
feedburner

0 comments:

Post a Comment

Suara Buruk © 2014. Blog Suara Buruk dibangunkan untuk tujuan perkongsian berita terkini, info-info menarik, gosip-gosip terkini, ilmu pengetahuan dan pelbagai lagi. Powered By Blogger