Siapa yang tidak mahu berbulan madu di tempat impian? Apatahlagi di tempat-tempat terindah dan termahal di dunia seperti yang berikut.

Dari laporan Businessinsider.com, lima tempat di beberapa buah negara ini merupakan idaman kebanyakan pasangan sebagai tempat berbulan madu kerana menawarkan panorama yang mengasyikkan serta lengkap dengan fasiliti mewah.
1. Maldives
Imej dari constancehotels.com
Di negara ini, percutian bulan madu anda akan menjadi kenangan yang tidak boleh dilupakan dan sangat sempurna kerana keindahan alam semula jadi yang pasti memukau mata anda serta buatkan anda lupa kerja-kerja di pejabat. Hotel-hotel mewah di sini kebanyakannya menghadap ke arah pantai dan terdapat hamparan pasir putih yang mengasyikkan. Anda boleh meluangkan masa bersama pasangan di pantai yang indah sambil menyaksikan pemandangan-pemandangan cantik di sekelilingnya.
2. Bora-bora
Setiap tahun Bora-Bora dikunjungi oleh sekitar seratus ribu pelancong dari serata dunia. Pemandangan disini didominasi oleh pantai berpasir putih yang dikelilingi oleh lagun yang berwarna biru kehijauan. Setiap pasangan akan dimanjakan dengan air laut yang berwarna biru jernih dan dapat melihat terumbu karang yang sangat cantik dan indah. Bagi penggemar sukan “surfing”, jangan risau kerana ombak di sini memang akan menjadi “sahabat” baik anda.
3. Greek Cyclades
Di pulau ini anda akan menikmati pemandangan bangunan-bangunan putih dan biru. Ianya dihiasi dengan kubah klasik ditambah lagi dengan pemandangan laut yang cantik. Di sepanjang jalan Greek Cyclades terdapat banyak restoran, kedai-kedai dan galeri lama yang boleh anda kunjungi bersama pasangan.
4. Kepulauan Fiji
Fiji adalah sebuah negara pulau. Fiji memiliki 322 pulau, 106 di antaranya adalah berpenghuni. Selain itu ada pula 522 pulau kecil. Pulau kedua terbesar adalah Viti Levu danVanua Levu yang mana penghuninya meliputi 82% dari keseluruhan penduduk negara ini. Ibu kota Fiji, Suva, terletak di pulau ini. Di Fiji banyak imigran yang berasal dari India/Pakistan.
5.Tuscany, Italy
Selain kesenian yang bermutu tinggi dan keindahan pemandangan alam, Tuscany turut memiliki pantai dan pulau yang indah terutamanya di bahagian selatan. Beberapa pantai yang perlu dikunjungi di sana antara lain adalah Taman Nasional Uccelina, Albarese, Talamone, Monte Argentario, Laguna di Orbetello, dan Castiglion della Pescaia.Pulau-pulau di Tuscany juga menawarkan keindahan tropika yang unik. Tuscany merupakan tempat lahirnya kebudayaan Renaissance yang terkenal dengan warisan sejarah. Di daerah ini anda boleh melihat unsur seni bina Renaissance di banyak tempat.
Sumber dari Business Insider

G+

Anda baru saja membaca artikel tentang 5 Destinasi Percutian Romantis Yang Menjadi Idaman Setiap Pasangan. Jika Anda menyukai Artikel di blog ini, Sila masukan email anda dibawah ini untuk berlangganan secara percuma denagn email, Anda akan mendapat kiriman artikel terbaru dari Suara Buruk
feedburner

0 comments:

Post a Comment

Suara Buruk © 2014. Blog Suara Buruk dibangunkan untuk tujuan perkongsian berita terkini, info-info menarik, gosip-gosip terkini, ilmu pengetahuan dan pelbagai lagi. Powered By Blogger