Antara benda-benda atau permainan nostalgia yang budak-budak sekarang tidak akan jumpa atau agak sukar untuk mendapatkan permainan yang begitu RARE dan nostalgia ini.

Seriously, benda-benda ni memang menggamit kenangan kita semasa zaman kanak-kanak dulu...

1. Payung terjun- cara penggunaan lambung jer dan boleh lihat parachute tu akan terbuka.. budak-budak memang cukup teruja dengan benda ni...
2. Selalunya ia datang satu set dengan peralatan ‘ketenteraan’ dan siap kenderaan perang lagi...
3. Lebih kurang macam Game Boy jugak la. Harga sekitar RM75/set. 75 inggit kalau zaman dulu dah dikira mahal dan bernilai sangat waktu tu...
4. Yang ni versi ada warna, fungsi tetap sama seperti nombor 3, cuma ia lebih advance dan mahal...
5. Okey yang ni memang RARE, ulang main sampai berpuluh kali tetap tak jemu, sesiapa yang sezaman dengan benda ni mesti tahu kan????


6. Dan semestinya kegemilangan kami zaman kanak-kanak, lebih-lebih lagi yang membesar di kampung dan desa, budak-budak kampung kalau tak main benda ni memang tak sah!!!!

G+

Anda baru saja membaca artikel tentang 6 Jenis Permainan Yang Budak Sekarang Tidak Akan Jumpa Lagi ,Hilang Di Bawa Arus Zaman !!!. Jika Anda menyukai Artikel di blog ini, Sila masukan email anda dibawah ini untuk berlangganan secara percuma denagn email, Anda akan mendapat kiriman artikel terbaru dari Suara Buruk
feedburner

0 comments:

Post a Comment

Suara Buruk © 2014. Blog Suara Buruk dibangunkan untuk tujuan perkongsian berita terkini, info-info menarik, gosip-gosip terkini, ilmu pengetahuan dan pelbagai lagi. Powered By Blogger