Video ngeri seorang wanita yang sedang melakukan senaman ketahanan kaki namun mengalami situasi mencemaskan apabila kedua-dua belah kakinya patah ini telah viral di laman Youtube.

Patah-kaki

Wanita yang tidak dikenali itu kelihatan menjerit dan menangis semasa kakinya itu membengkok ke arah berlawanan.

Tujuan senaman tersebut adalah untuk menguji ketahanan serta kekuatan kaki menggunakan ‘leg press.’

Alat itu memerlukan seseorang menolak jumlah berat yang termampu bagi menguatkan otot-otot kaki namun wanita terbabit membiarkan kakinya dalam keadaan ‘berehat’ selepas menolak alat itu hingga menyebabkan kedua-dua belah kakinya patah.

Jadi, jangan ambil mudah dengan peralatan di gym yang anda pergi kerana alat-alat tersebut memerlukan kemahiran serta pengetahuan untuk menggunakannya.

Jangan tunjuk lagak pandai sekiranya tidak tahu, lebih baik tanya serta dipantau oleh pelatih dan sentiasa berhati-hati ok!

G+

Anda baru saja membaca artikel tentang Aduhhhh Sakitnya!!! Video Ngeri Wanita Patah Kaki Ketika Senaman!. Jika Anda menyukai Artikel di blog ini, Sila masukan email anda dibawah ini untuk berlangganan secara percuma denagn email, Anda akan mendapat kiriman artikel terbaru dari Suara Buruk
feedburner

0 comments:

Post a Comment

Suara Buruk © 2014. Blog Suara Buruk dibangunkan untuk tujuan perkongsian berita terkini, info-info menarik, gosip-gosip terkini, ilmu pengetahuan dan pelbagai lagi. Powered By Blogger