Dinasour merupakan haiwan purba yang pernah hidup di muka Bumi ini kira-kira 65 juta tahun yang lalu..Bukti kewujudan haiwan ini pada hari ini hanya boleh dinyatakan dalam bentuk fosil dan baru-baru ini, fosil dinasour yang paling besar telah pun ditemui..Nak tahu dengan lebih lanjut, meh usha kat bawah ni..
ARGENTINA – Sebuah fosil dinasour dipercayai milik dinasour terbesar pernah hidup di muka bumi ditemui oleh sekumpulan paleontologist yang melakukan proses cari gali di kawasan tersebut. 

Menurut pakar paleontologi, fosil tersebut merupakan spesies dinasour herbivor terbaru yang dinamakan sebagai Titanosaur. 

Dinasour tersebut seberat 77 tan bersamaan dengan 14 ekor gajah dewasa dan tujuh tan lebih berat daripada pemegang rekod sebelum ini iaitu Argentinosaurus.


p/s: Tulang lagi besar dari orang..

G+

Anda baru saja membaca artikel tentang Fosil Dinasour Paling Besar Pernah Ditemui!. Jika Anda menyukai Artikel di blog ini, Sila masukan email anda dibawah ini untuk berlangganan secara percuma denagn email, Anda akan mendapat kiriman artikel terbaru dari Suara Buruk
feedburner

0 comments:

Post a Comment

Suara Buruk © 2014. Blog Suara Buruk dibangunkan untuk tujuan perkongsian berita terkini, info-info menarik, gosip-gosip terkini, ilmu pengetahuan dan pelbagai lagi. Powered By Blogger