Usaha murni Elizabeth Miranda untuk menyampaikan ilmu kepada anak-anak didiknya ternyata menjadi inspirasi buat pengguna dunia maya.
Demi mencurahkan ilmu kepada anak didiknya di daerah Sitio Barogante di Occidental Mindoro Filipina, guru wanita ini perlu melintasi 5 batang sungai dan berjalan kaki selama berjam- jam lamanya. Panas terik dan basah ketika melintasi sungai, tidak menjadi penghalang buat dirinya.
Video yang dimuat naik oleh akaun GMA News and Public Affairs di Youtube jelas menggambarkan betapa besarnya perngorbanan dan perjuangan Elizabeth dalam mendidik pelajarnya menjadi individu yang berguna kepada keluarga, negara dan masyarakat.
Berikut merupakan video cabaran yang terpaksa dilalui oleh Elizabeth Miranda dalam memberikan pendidikan untuk anak anak ini.

G+

Anda baru saja membaca artikel tentang Guru Wanita Sanggup Redah 5 Batang Sungai Dan Bukit Demi Mengajar Anak Muridnya. Jika Anda menyukai Artikel di blog ini, Sila masukan email anda dibawah ini untuk berlangganan secara percuma denagn email, Anda akan mendapat kiriman artikel terbaru dari Suara Buruk
feedburner

0 comments:

Post a Comment

Suara Buruk © 2014. Blog Suara Buruk dibangunkan untuk tujuan perkongsian berita terkini, info-info menarik, gosip-gosip terkini, ilmu pengetahuan dan pelbagai lagi. Powered By Blogger