Baca perkongsian oleh iezo Shiharoshi mengenai bahaya bagi Nestum pada bayi bawah 6 bulan.. Baca selengkapnya di bawah:- 

Aku memang marah betul kalau orang boleh bagi baby bawah 6bulan Nestum..xkire la cair2 letak dalam susu ke ape ke...

ko nak membunuh ke?? Allah bagi ko anak tapi ko x reti nak jaga..bagi orang lain la...nak senang..xnk bagi nangis..sumbat nestum...

kenapa kata-kata saya kasar...sebab lembut..orang tak dengar..sebab lembut2..org tak endah..sbb lembut2 org tak amik pusing..bosan..perangai melayu mmg mcm ni..selagi tak ketuk..selagi tu tak terngadah...

2) saya adalah antara yg "mangsa" nestum dlm susu ni..nk bg kenyang katenye..ye umur saya dlm 30 thn..n baru semua bnda2 ni kluar..mmg ade org ckp..ala..ank aku sihat je 6-7 thn..tp dah besar mcm mane..
common skang ni org umur 30-40 thn penyakit berangkai semua ade..sebenarnye semuanye berpunca dr pemakanan masa bayi lg..

3) kbykkan org malaysia mmg malas sgt2 la membaca..yg gemar bergosip...mngumpat..n bae bnda2 yg xde manfaat.sebab tu soalan yg sama di tanya berulang2...cm saya ckp..ckp lembut takde kesan..

4) kesombongan, kejahilan, penafian yg sebegini merosakkan...serious..xde usaha mencari ilmu ..tp menafi2 semuanye..

5) saya boleh listkan lebih 50 penyakit yg kbykkannye berpunca dr kerosakan usus kecil, leaky gut syndrom gara2 makan awl..
 

6) menangis adalah language universal..memnagis bukan sebab lapar...byk sebab lg..sakit perut...nak2 yg bg fm masa kecik..susu lembu asid..susu ibu alkali..so nmpk tk kt sini npe asik nanges??

boleh jd kembung, silet reflux..slh urat ke..sejuk ke..dll sampai sye pun tk igt..

saya listkan beberapa kat sini..harap dr gugel2 nnt..dapat a gugel yg lebih bermanfaat buat keluarga n ank and..yg sejujurnye..xde memberi kesan pun kt saya, n saya xkenal pun anda sape n sape ank2 anda..
teguran saya tangung jawab..saya dah tegur cara halus..n cara kasar..habes tanggung jwb...saya takde pro

coeliac/celiac disease
gluten sensitive
autoimmune
leaky gut syndrom
flora gut kaitan dgn picky eater
flora gut bidiversity
gut - body immune system
candida

dulu2 ye la..nk pergi perpustakaan berbatu2..
skang semua dah canggih..men tekan semua maklumat keluar..puuuuunnnn la malas. nk ckp byk pun ank bru sethn..bru jge satu..tp ini melibatkan kesedaran..harap kite dapat melahirkan generasi yg lebih kuat akan datang.

G+

Anda baru saja membaca artikel tentang INFO:SEBAB MENGAPA BAYI BAWAH 6 BULAN TIDAK BOLEH DIBERI NESTUM!!!!!!!!. Jika Anda menyukai Artikel di blog ini, Sila masukan email anda dibawah ini untuk berlangganan secara percuma denagn email, Anda akan mendapat kiriman artikel terbaru dari Suara Buruk
feedburner

0 comments:

Post a Comment

Suara Buruk © 2014. Blog Suara Buruk dibangunkan untuk tujuan perkongsian berita terkini, info-info menarik, gosip-gosip terkini, ilmu pengetahuan dan pelbagai lagi. Powered By Blogger