Kerana Bernama “Y” Gadis Ini Asyik Di Marahi | “Y” yang berusia 18 tahun mula sedar namanya bukanlah seperti nama normal sejak dibangku sekolah rendah lagi kerana kawan-kawannya sering bertanya mengenai nama penuhnya.
Malah menurut Y, dia pernah dimarah kerana tidak melengkapkan nama dalam borang pendaftaran sekolah.
Hanya Y yang juga anak kedua daripada empat beradik ini mempunyai nama unik itu.
Kakaknya bernama Danar Winorseto manakala dua adiknya bernama Pinastiko dan Muhammad Abdul Aziz.
Menurut Y, bapanya pada mulanya sudah mempunyai nama untuknya, namun ketika pendaftaran, bapanya tiba-tiba bertukar fikiran dan memutuskan untuk memberi nama Y.
Sering diaju mengenai nama penuh, Y berkata, bapanya Slamet Sudiyono, 49 menyuruhnya untuk menyebut nama penuh yang ternyata sangat panjang.
“Kata bapanya, jika orang bertanyakan nama penuh, sebutlah Aiwinursiti Dyah Ayu Meganingrum Dwi Pangastuti Lestari Endang Pamikasih Sri Kumalasari Dewi Puspita Anggraeni,” kata Y memetik Detik News.
Y  bagaimanapun tidak mahu mengubah nama rasminya itu setakat ini.
Namun dia menyedari namanya itu berdepan kesulitan terutamanya jika ingin mendaftar secara online.
“Contohnya ketika hendak mendaftar laman sosial Facebook, saya harus mengubah nama profil menjadi Yeye,” katanya lagi.
sumber
http://www.sinarharian.com.my/global/dimarahi-gara-gara-nama-hanya-y-1.429478

G+

Anda baru saja membaca artikel tentang Kerana Bernama "Y" Gadis Ini Asyik Di Marahi. Jika Anda menyukai Artikel di blog ini, Sila masukan email anda dibawah ini untuk berlangganan secara percuma denagn email, Anda akan mendapat kiriman artikel terbaru dari Suara Buruk
feedburner

0 comments:

Post a Comment

Suara Buruk © 2014. Blog Suara Buruk dibangunkan untuk tujuan perkongsian berita terkini, info-info menarik, gosip-gosip terkini, ilmu pengetahuan dan pelbagai lagi. Powered By Blogger