Ribut tropika Etau yang melanda Jepun beberapa hari yang lalu, membuat sejumlah tempat digenangi banjir, salah satunya adalah di lokasi keretapi bawah tanah (subway).

Banjir itu membuat dunia gempar, bukan kerana kerosakan akibat bencana alam itu, tetapi kerana betapa bersihnya air banjir di Jepun.

Jernihnya, sejumlah netizen mengira bahawa foto-foto banjir di subway di Jepun adalah hasil editan. Bahkan, banjir tersebut membuat lorong subway kelihatan seperti kolam renang.

Media sosial China, Weibo, menyiarkan bahawa air banjir di China dan beberapa tempat di Asia sangat berbahaya kerana mengandungi bakteria yang berasal dari sampah yang berserakan.

Sejumlah netizen menyebut banjir di Jepun ini sebagai bukti betapa disiplinnya masyarakat Jepun dalam urusan kebersihan termasuk membuang sampah.

G+

Anda baru saja membaca artikel tentang Menakjubkan..!! Air Banjir di Jepun Jernih Seperti Kolam Renang. Jika Anda menyukai Artikel di blog ini, Sila masukan email anda dibawah ini untuk berlangganan secara percuma denagn email, Anda akan mendapat kiriman artikel terbaru dari Suara Buruk
feedburner

0 comments:

Post a Comment

Suara Buruk © 2014. Blog Suara Buruk dibangunkan untuk tujuan perkongsian berita terkini, info-info menarik, gosip-gosip terkini, ilmu pengetahuan dan pelbagai lagi. Powered By Blogger