Tukar url blogspot.my ke blogspot.com. Hari Khamis hari tu, puaslah mengadu domba sambil tangan surf internet cari penyelesaian. Dan alasan. Siap email dengan Adsense help. Kenapa url blog bertukar dari blogspot.com kepada blogspot.my? Dah bertukar url tu tak ada masalah even some people might think this annoying. "Habis header blog aku kena tukar"

Hah, itu satu masalah. Satu masalah lagi. Sebab perubahan url tu, iklan Adsense aku pun hilang. Tunjuk blank space suci dalam debu lagi. Gabra. Earning guwa macam mana? 

Cara tukar url blogspot.my kepada blogspot.com

Tapi, sekarang jangan risau. Dah ada penyelesaian untuk tukar semula url blog dari blogspot.my kepada blogspot.com semula. Kredit kepada nicknashram untuk tutorial semudah 1-2-3 ini.

Caranya mudah je.
1) Template > Edit HTML > Control f
2) Taip <head>
3) Copy-paste kod ini dan letakkan diatas / sebelum <head>



Tukar url blogspot.my ke blogspot.com
Letak kod sebelum <head> seperti dalam gambar
Dan hasilnya?
Url blog aku dah kembali semula kepada http://awansayatasana.blogspot.com. Adsense juga kembali menghiasi ruang suci dalam debu. Yey =)

P/s: Aku dah buat tuto ni. Kompem bertukar url. Tapi 2,3 hari ni buang dulu, saja biar url dlm bentuk .my sebab tunggu jawapan dari team Adsense (baru email 48jam lepas). Kita bior depa buat keja dulu, ye tak? Haha.
sumber: awansayatasana

G+

Anda baru saja membaca artikel tentang Tukar Url Blogspot.my Ke Url Blogspot.com. Jika Anda menyukai Artikel di blog ini, Sila masukan email anda dibawah ini untuk berlangganan secara percuma denagn email, Anda akan mendapat kiriman artikel terbaru dari Suara Buruk
feedburner

0 comments:

Post a Comment

Suara Buruk © 2014. Blog Suara Buruk dibangunkan untuk tujuan perkongsian berita terkini, info-info menarik, gosip-gosip terkini, ilmu pengetahuan dan pelbagai lagi. Powered By Blogger