Khas Wanita, Jangan Sembur Bahagian Tu, BAHAYA !! merupakan Entri ulangsiar dari blog kategori Berita Tempatan. Memaparkan informasi terkini dan trending di Blogosphere Malaysia. Semoga Khas Wanita, Jangan Sembur Bahagian Tu, BAHAYA !! membawa Manfaat dan Faedah kepada pembaca blog Natang Ngoh. Wallahu'alam bissawab.
Khas Wanita, Jangan Sembur Bahagian Tu, BAHAYA !!

Khas Wanita, Jangan Sembur Bahagian Tu, BAHAYA !!

Jangan sesekali anda menyembur air paip ke dlm kemaluan.Mugkin anda beranggapan bahawa ia membersihkan bahagian dalam kemaluan anda.

Tapi anda Silap!!! 

Sebenarnya anda telah membuka ruang udara dlm kemaluan anda! 

Ini boleh mengakibatkan berlakunya ruang udara dan menyebabkan berlakunya "kentut Vagina".

‘Vaginal flatulence’ atau lebih dikenali kentut vagina ataupun faraj terkentut merupakan sebuah keadaan dimana alat kemaluan yang sulit milik perempuan mengeluarkan udara dan menghasilkan bunyi seperti kentut. Kentut ini selalunya berlaku akibat udara terperangkap di dalam faraj atau pun di celah-celah lapisan labia majora lalu dilepaskan seperti mana kentut dubur berlaku.


Kentut vagina boleh disebabkan oleh lemahnya otot-otot disekitar vagina yang mampu menyebabkan mudahnya pengaliran keluar masuk udara ketika melakukan apa-apa aktiviti. Jikalau kentut itu berbau yakni tidak ‘odourless’ maka kemungkinan besar faraj tersebut sudah dijangkiti mikoorganisma yang menyebabkan penghasilan bau-bauan yang tidak menyenangkan. Berbeza daripada kentut dubur, kentut vagina sepatutnya tidak berbau.

Kentut vagina boleh diatasi dengan;

Memakai seluar dalam yang tidak terlalu longgar yang mampu membenarkan keluar masuk udara.
Mengamalkan senaman kegel ataupun senaman kemut untuk memperkuatkan otot di sekitar alat sulit
Mencuci dan membersihkan alat sulit dengan baik dan pastikan ianya tidak selalu lembab .
Elakkan makan sejuk2 dan berair. makanan sejuk beku, tembikai, ais.


Kentut jenis ini masih dianggap normal walaupun ramai yang beranggapan kentut vagina hanya berlaku kepada sesiapa yang sudah kehilangan dara. Hal ini demikian kerana, pergerakkan kaki semasa berjalan ataupun ketika apa aktiviti sekali pun, ianya mampu memberi peluang untuk udara keluar masuk ke dalam faraj jikalau dinding dan saluran faraj berkenaan tidak begitu kuat.

Justeru itu, janganlah anda beranggapan mereka yang mengalami kentut vagina ini sudah kehilangan dara kerana seperti organisma yang lain, setiap sedutan pasti akan ada hembusan.

G+

Anda baru saja membaca artikel tentang Khas Wanita, Jangan Sembur Bahagian Tu, BAHAYA !!. Jika Anda menyukai Artikel di blog ini, Sila masukan email anda dibawah ini untuk berlangganan secara percuma denagn email, Anda akan mendapat kiriman artikel terbaru dari Suara Buruk
feedburner

0 comments:

Post a Comment

Suara Buruk © 2014. Blog Suara Buruk dibangunkan untuk tujuan perkongsian berita terkini, info-info menarik, gosip-gosip terkini, ilmu pengetahuan dan pelbagai lagi. Powered By Blogger