Anda ada masalah bau kaki? Tidak tahu bagaimana cara ingin hilangkan bau yang tidak menyenangkan itu? Pakai je kasut nanti mesti berbau , ya tak? Usah bimbang, setiap masalah ada jalan penyelesaiannya. Disini, ada petua yang anda harus amalkan untuk elak daripada masalah kaki berbau. Jom kita usha apa petua tersebut!

1) Rendam

Sediakan air di dalam besin dan letakkan bunga ros, kekwa serta limau purut. Rendamkan kaki selama 10 minit. Campur sekali garam bukit.

2) Buang Daki

Ambil limau purut yang direndam bersama air tu, sental di tapak kaki dan juga di sekelilingnya hingga mengeluarkan daki.

3) Berus

Setelah siap sental dan agak-agak dah bersih, keluarkan berus bagi meghilangkan kotoran di bahagian kuku dan kaki.

4) Urut

Sapu Losyen dan lakukan sedikit urutan di bahagian tapak kaki

5) Semburan

Sembur sedikit pewangi bagi memberikan kesegaran.


Amalkan selalu ya? Insyaallah pasti hilang masalah bau kaki anda. Selamat mencuba!

G+

Anda baru saja membaca artikel tentang Petua Harus Diamalkan Untuk Mengelak Kaki Berbau. Jika Anda menyukai Artikel di blog ini, Sila masukan email anda dibawah ini untuk berlangganan secara percuma denagn email, Anda akan mendapat kiriman artikel terbaru dari Suara Buruk
feedburner

1 Komentar untuk "Petua Harus Diamalkan Untuk Mengelak Kaki Berbau"

Suara Buruk © 2014. Blog Suara Buruk dibangunkan untuk tujuan perkongsian berita terkini, info-info menarik, gosip-gosip terkini, ilmu pengetahuan dan pelbagai lagi. Powered By Blogger