ALDILFITRI dan kuih raya sememangnya tidak dapat dipisahkan dan boleh dikatakan hari raya akan menjadi suram jika tidak dihidangkan dengan kuih raya.
Selain itu, biskut raya juga merupakan penyeri selain menjadi hidangan tambahan kepada para tetamu yang berkunjung ke rumah selain dari hidangan utama seperti ketupat dan rendang.
Kami senaraikan empat jenis biskut atau kuih raya yang sememangnya popular dan menjadi kegemaran ramai semasa hari raya;

Tat Nenas

Tat Nenas merupakan kuih tradisional yang popular dan wajib ada di atas meja tamu setiap tahun kerana kuih ini mempunyai peminat yang ramai. Kuih yang diperbuat daripada tepung dan mempunyai inti bersamanya biasanya akan dinanti-nantikan setiap kali musim perayaan.

Almond London

Almond London antara kuih moden yang menjadi kegemaran lebih 10 tahun yang lalu. Malah sejak ia popular Almond London sudah menjadi biskut kegeraman bila menjelangnya Hari Raya walaupun cara penyediaannya agak complicated.

Cornflakes Madu

Cornflakes Madu antara biskut empingan jagung yang sangat popular. Meskipun ia mudah disediakan iaitu hanya disira dengan madu, namun  ia merupakan kuih raya yang sentiasa menjadi kegemaran ramai.

G+

Anda baru saja membaca artikel tentang Kuih Raya Yang Popular Di Pagi Raya. Jika Anda menyukai Artikel di blog ini, Sila masukan email anda dibawah ini untuk berlangganan secara percuma denagn email, Anda akan mendapat kiriman artikel terbaru dari Suara Buruk
feedburner

0 comments:

Post a Comment

Suara Buruk © 2014. Blog Suara Buruk dibangunkan untuk tujuan perkongsian berita terkini, info-info menarik, gosip-gosip terkini, ilmu pengetahuan dan pelbagai lagi. Powered By Blogger