ANTARA kata kunci yang trending di laman sosial sejak beberapa hari ini ialah drama bersiri adaptasi novel, Suri Hati Mr. Pilot.

Bagi anda yang mengikuti dan meminati drama ini, saya berikan 10 fakta menarik Tentang Suri Hati Mr. Pilot

1. Drama Suri Hati Mr. Pilot adalah adaptasi dari novel dengan judul yang sama, hasil karya Dila Dyna.

2. Dila Dyna adalah penulis novel Dia Semanis Honey, yang sebelum ini pernah diadaptasi ke drama bersiri yang berjaya menjadi fenomena, lakonan Alif Satar dan Siti Nordiana.

3. Novel ini adalah terbitan Penerbitan Kaki Novel Sdn.Bhd.

4. Drama pula diarahkan oleh Michael Ang dan Hadith Omar.

5. Ia kini bersiaran di Astro Ria, setiap Isnin-Khamis pada jam 10.00 malam.

6. Pelakon utama yang memegang watak Warda Erina, Neelofa, dikhabarkan baru sahaja pulang dari Mekah sewaktu penggambaran bermula.

7. Fattah Amin sebagai hero, memegang watak Kapten Ejaz Fakhri.

8. Lagu nyanyian Alif Satar dan Shila Amzah, Selamanya Cinta dipilih sebagai lagu tema drama ini.

9. Demam drama ini membuatkan ramai peminat mula 'berangan' agar Neelofa dan Fattah berjodohan. Melalui tinjauan di Instagram, sudah banyak akaun menggunakan nama 'NeeloFattah' dan 'LoFat' diwujudkan.

10. Drama 15 episod ini bersiaran sejak 10 Oktober lalu.

G+

Anda baru saja membaca artikel tentang 10 fakta menarik Tentang Suri Hati Mr. Pilot. Jika Anda menyukai Artikel di blog ini, Sila masukan email anda dibawah ini untuk berlangganan secara percuma denagn email, Anda akan mendapat kiriman artikel terbaru dari Suara Buruk
feedburner

0 comments:

Post a Comment

Suara Buruk © 2014. Blog Suara Buruk dibangunkan untuk tujuan perkongsian berita terkini, info-info menarik, gosip-gosip terkini, ilmu pengetahuan dan pelbagai lagi. Powered By Blogger